Familie met drie kinderen worden uit huis gegooid omdat ze al maanden geen huur betalen

 

Het onvermogen om de huur te betalen of zelfs maar de meest elementaire medische zorg voor zichzelf en het gezin te bieden, is een probleem waarmee veel mensen worden geconfronteerd, vooral in deze tijd. ((lees vooral tot het einde!))


Dit jonge gezin kreeg slechts zeven dagen bericht dat ze het huis moesten verlaten, en nu lijkt het erop dat ze misschien gedwongen worden om op straat te leven.


Amy Winter, die 26 jaar oud is, en Joshua Thain, die 27 jaar oud is, zijn de ouders van drie kleine kinderen.

Op dit moment draagt ​​Amy het vierde kind van het stel in haar. Helaas moet het jonge stel rondkomen van overheidssteun en een aantal maanden achterstallig zijn met de huurbetalingen.


De rechter beval het paar om hun eigendom voor 31 januari te verlaten.

Daarom wachten ze op dit moment gewoon tot ze de deur inbreken.


Omdat we zo bezorgd zijn over onze veiligheid, gaat niemand van ons de deur uit of doet ook maar iets. Ik heb met mijn familieleden gesproken om te zien of ze een handje kunnen helpen; maar omdat ze alleen in huizen met één of twee slaapkamers wonen, kunnen ze niet helpen met huisvesting.

De oom van mijn partner is de enige die probeert te helpen, maar hij woont in Somerset, wat het moeilijk maakt.

Het lijkt erop dat niemand hen wil helpen, aldus de rapporten.

Amy zei tegen The Sun dat de woningbouwvereniging dreigde ze “op straat te gooien” als ze hun huur niet zouden betalen. Volgens de Barnsley Council hebben ze het paar andere keuzes voorgehouden, maar ze hebben deze afgewezen omdat het gezin daarvoor zou moeten worden verdeeld.


“Ik geloof dat Barnsley Council van zijn achterste moet stappen en uitzoeken wat ze gaan doen, in plaats van ons simpelweg het ene te vertellen en het volgende iets heel anders doen.

Na alles wat er is gebeurd, inclusief het verlies van Josh zijn moeder, Ik zei tegen haar: “Ik splits mijn familie niet alleen omdat jij dat wilt.”


Helaas bevat de huurovereenkomst geen van beide leden van het paar, aangezien het onroerend goed in handen is van Sanctuary Housing en de huurovereenkomst geen van hun namen bevat.

Ze beweren dat ze daar al een tijdje wonen met Victoria Robertshaw, Joshua’s moeder. Ze verloor echter haar strijd met Covid in augustus van het voorgaande jaar op 45-jarige leeftijd.


De Raad stelt dat ze al hun opties hebben uitgeput.

Een woordvoerster van Sanctuary Housing wordt geciteerd als te zeggen dat deze keuze niet overhaast is gemaakt en ook niet in een opwelling is gemaakt, zoals gemeld door Yorkshire Live.

Het stel kraakt al maanden in het huis zonder bij te dragen aan de huur.

Een rechter in de rechtbank op maandag 31 januari vaardigde een zogenaamd bevel tot inbezitneming uit voor dit huis, dat vereist dat de huidige huurders het pand binnen een week verwijderen.

De procedure ging over aanzienlijke huurachterstanden die waren ontstaan ​​doordat er al een aantal maanden geen huur werd betaald.

Dit ondanks het feit dat we ons hebben ingespannen om een ​​oplossing voor het probleem te vinden voordat we naar de rechtbank gingen. “We zijn in gesprek met Barnsley Council om ervoor te zorgen dat de huurders zo snel mogelijk andere woonruimte kunnen krijgen.

Hierdoor kan dit huis vervolgens worden toegewezen aan een gezin dat momenteel op de huisvestingslijst van Barnsley staat te wachten.”


Jenny Platts, een lid van de Barnsley Council, gaf meer informatie.

Ons huisvestingsteam blijft met het paar samenwerken en geeft hen informatie en hulp over hun huisvestingskeuzes en moedigt hen aan om alternatieve vormen van huisvesting te onderzoeken.

Hoe denk jij over deze situatie? Moet dit stel er zo snel mogelijk uit of zijn er andere oplossingen? Laat het op facebook weten.

Scroll naar boven