Een lijst van tips en trucjes voor de bbq die het eten lekkerder laten smaken 😋🤤

Tip van Spectrum: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd. Mocht je toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

SCROLL GELIJK NAAR VIDEO

In Nederland hebben we deze zomer weinig warme dagen gehad (vind ik persoonlijk zelf), maar als de zon schijnt, is er niets lekkerders dan in de tuin te barbecueën.

Een BBQ lijkt erg simpel, maar vaak gaat er heel wat mis.

© 5 Minute Crafts

Dat is nu verleden tijd, want hier hebben we fantastische tips. 

Op een BBQ kunnen hamburgers natuurlijk niet ontbreken.

Als je ze op kolen bakt is en erg lastig om de juiste gaarheid te bereiken.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine1,100%,auto,Random image{/randomimage}

Het ene moment zijn ze nog rood van binnen en het andere moment zijn ze veel te gaar en erg droog.

De oplossing voor dit probleem is door gebruik te maken van een ijsklontje.

Maak een kuiltje in de burger als hij op de grill ligt.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine2,100%,auto,Random image{/randomimage}

Leg het ijsblokje vervolgens in het kuiltje.

Voor de rest hoef je niet te doen. Het ijsklontje smelt en het vocht trekt in de burger.

Op deze manier heb je uiteindelijk een hele sappige burger. 

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine3,100%,auto,Random image{/randomimage}

Als je een bbq hebt met kolen heb je aanmaakblokjes nodig.

Het komt wel eens voor dat je dacht dat je ze had, maar tevergeefs.

Doe dan een aantal kolen in een lege eierdoos en steek de doos aan.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine4,100%,auto,Random image{/randomimage}

Op deze manier gaan de kolen razendsnel aan.

Misschien gebruik je vanaf dan geen eens aanmaakblokjes meer. 

Een van de lekkerste dingen aan een bbq is de smaak van de rook.

{randomimage}wp-content/uploads/randomquote,100%,auto,Random image{/randomimage}

Voor sommige kan het niet teveel zijn.

Ben jij nou een van die personen?

Steek dan wat hout aan en bedek dit met aluminiumfolie.

Prik er gaatjes in het zet het onder je stukje vlees. Dit zorgt voor een heerlijke smaak. 

© 5 Minute Crafts

Deze video zit helemaal gevuld met geweldige tips.

Wij hebben er nu drie behandeld en er zijn er nog veel meer.

Als je van barbecueën houdt dan ga je deze video zeker waarderen.



Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Scroll naar boven