Professionele chef-kok toont dat je bevroren biefstuk niet moet ontdooien voor het grillen ❤️👍


Tip van Spectrum: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd. Mocht je toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

SCROLL GELIJK NAAR VIDEO

Er zijn misschien wel miljoenen manieren om je eten voor te bereiden.

De een zal zeggen dat je het op deze manier moet doen en de ander weer op een andere manier.

Random image

Doe gewoon wat jij fijn vindt, dat zal waarschijnlijk voor het lekkerste resultaat zorgen.

Maar iets nieuws uitproberen, kan natuurlijk nooit kwaad. 

bevroren biefstuk
© America’s Test Kitchen | Foto 1/2 – (scroll verder)

Zo vertelt deze professionele chef-kok dat je bevroren biefstuk niet moet ontdooien voordat je die gaat grillen.

Dit komt omdat de smaak dan beter wordt behouden.

Random image

Een ingevroren biefstuk is natuurlijk extreem koud, als je deze dan ook opwarmt tijdens het koken, voorkom je dat je hem te lang kookt.

Ook zal het stuk vlees minder vocht verliezen, waardoor het een stuk sappiger blijft en ook wel meer smaak behoudt.

Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees mals blijft en niet al te snel gaar wordt. 

bevroren biefstuk
© America’s Test Kitchen| Foto 2/2 – (scroll voor video)

Er zijn twee soorten biefstuk getest door een groep mensen.

Unaniem besloot de groep dat hun voorkeur ging naar de bevroren biefstuk.

De ontdooide biefstuk was voor hen iets wat te gaar.

Random image

Dit komt ook omdat er bij dit soort vlees meer vocht verloren is gegaan.

Dit zijn dus allemaal verschillende redenen waarom je nooit je biefstuk eigenlijk moet ontdooien voordat je hem gaat grillen.

Random image

Zoals je zelf kan zien op de video, ziet het resultaat er erg lekker uit.

Het water zal er bijna van uit je mond gaan lopen.  



Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Recent Posts