Handig trucje om afgekoelde patat opnieuw verrukkelijk te laten smaken 🍟🍟

patat

Tip van Spectrum: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd. Mocht je toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien, scroll dan eventjes naar beneden.

SCROLL GELIJK NAAR VIDEO

Friet is een van de lekkerste dingen die er is (vind ik).

Als de goudgele staafjes vers uit de frituur komen zijn ze heerlijk, maar zodra ze een beetje afkoelen, verliezen ze meteen deze grote aantrekkingskracht.

patat

Bij overgebleven frietjes is het erg moeilijk om nieuw leven in te blazen. 

Veel mensen gebruiken de magnetron bij het opwarmen van eten.

Dit is bij friet absoluut niet te doen.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine1,100%,auto,Random image{/randomimage}

In de magnetron veranderen die frietjes in een zompige puinhoop.

Dit komt doordat een magnetron van binnen naar buiten verwarmt.

Hierdoor worden de frietjes alles behalve knapperig.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine2,100%,auto,Random image{/randomimage}

Daarnaast is de warmte erg ongelijkmatig verdeeld, waardoor sommige frietjes verbranden, terwijl andere nog helemaal slap zijn. 

Wat je nodig hebt om patat nieuw leven in te blazen, is een koekenpan en een klein beetje olie.

Houdt ongeveer een verhouding van twee theelepels per kopje friet.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine3,100%,auto,Random image{/randomimage}

Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur, dan voeg je de olie toe en verhit je dat tot het glinstert.

Doe er dan een laagje friet bij en bak ze een minuut voor je ze omdraait met een spatel.

Laat ze dan nog ongeveer 30 seconden langer bakken, doe er zout op en eet ze op terwijl ze nog heet zijn. 

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine4,100%,auto,Random image{/randomimage}

Deze manier is zeer geschikt bij een kleine hoeveelheid friet.

Bij een grote hoeveelheid neemt dit erg veel tijd in beslag.

Het is ook prima om de patat in een oven op te warmen.

{randomimage}wp-content/uploads/randomquote,100%,auto,Random image{/randomimage}

Als je de bakplaat van de oven goed in vet met olie komt het helemaal goed.

Het is belangrijk dat ten alle tijden zicht op de friet blijft houden, want je wilt natuurlijk niet dat ze te lang blijven.

Probeer een tijd van 10 minuten aan te houden.



Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Scroll naar boven