Verrukkelijk: Deze eenvoudig te maken chocolade mousse ballen zijn geweldig als dessert of tussendoortje ❤️👍

chocolademousse ballen

Tip van Spectrum: Hierboven hebben wij voor geïnteresseerden een gerelateerd filmpje bijgevoegd. Mocht je toch gelijk het originele beeldbewijs willen zien van de Chocolademousse Ballen, scroll dan eventjes naar beneden.

SCROLL GELIJK NAAR VIDEO

Chocola is een van de lekkerste dingen die er is. (vinden wij persoonlijk zelf)

Veel mensen kijken tijdens een diner enorm uit naar het dessert om een heerlijk toetje met chocola te nemen.

chocolademousse ballen
© Beeldautoriteit / Chef Club Network

Vanaf nu hoef je niet meer naar een restaurant, want het lekkerste toetje kun je helemaal zelf maken. 

In deze 3,5-minuten durende video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je heerlijke chocolademousse ballen kunt maken. 

Het begint allemaal bij het verwarmen van de chocola tot het vloeibaar is.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine1,100%,auto,Random image{/randomimage}

Dan smeer je het uit tot een dun laag je over een stalen plaat.

Als het dan hard is geworden, schuif je met een spatel over de plaat heen en ontstaan er hele mooie chocolade rolletjes.

Leg deze vervolgens aan de kant, want dit dient als versiering bij het eindproduct. 

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine2,100%,auto,Random image{/randomimage}

Dan is het tijd om de buitenkanten van de ballen te maken.

Dit lijkt erg lastig, maar is het zeker niet.

Pak niet te grote schaaltjes, vul deze met water, steek er een lepel in en zet ze dan in de vriezer.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine3,100%,auto,Random image{/randomimage}

Na een tijdje is het water bevroren.

Haal het ijs uit het schaaltje en dan zie je dat er een mooi halve ijsbal is ontstaan.

Deze ijsballen doet je vervolgens voorzichtig in de chocola dopen, zodat er een laagje aan de buitenkant komt te zitten.

{randomimage}wp-content/uploads/spectrummagazine4,100%,auto,Random image{/randomimage}

Als de chocola uiteindelijk hard is geworden, is het zeer eenvoudig om de chocola van het ijs te halen. 

Nu is de buitenkant klaar en is het tijd voor het volgende onderdeel: de chocolademousse.

Dit doe je door chocola met slagroom te mengen tot er een mooie luchtige samenstelling ontstaat.

{randomimage}wp-content/uploads/randomquote,100%,auto,Random image{/randomimage}

Het is zeer eenvoudig als je goed naar de beelden kijkt. 

Uiteindelijk wordt er nog suiker gesmolten tot karamel en is alles klaar.

Doe de mousse in de ballen en druk de helften op elkaar.

chocolademousse ballen
© Beeldautoriteit / Chef Club Network

Giet voorzichtig de karamel eroverheen.

Pak vervolgens de versieringen en maak het geheel mooi op.

Nu ben je helemaal klaar en kun je genieten van een verrukkelijk toetje. 

Deel de onderstaande beelden na afloop met vrienden en familie op Facebook/Whatsapp.

Scroll naar boven