Ik verdien meer dan 550 euro per maand door één kant van mijn bed te verhuren aan eenzame vreemdelingen

In een wereld waar het leven steeds duurder wordt, zoeken mensen naar unieke en creatieve manieren om de eindjes aan elkaar te knopen. Een van die inspirerende verhalen komt van Monique Jeremiah uit het zonnige Queensland, Australië.

Tijden van verandering

Tijdens de pandemie kreeg Monique, net als velen van ons, te maken met financiële uitdagingen. Ze kwam toen op een bijzonder idee: waarom niet de helft van haar bed verhuren? Ze noemde het concept “warm beddengoed”. Voor slechts $631 per maand bood ze mensen een comfortabele slaapplaats, en vooral, gezelschap in eenzame tijden.

Het verhaal wordt nog interessanter! Met het extra geld dat ze verdiende, realiseerde ze haar droom: het oprichten van ‘Diversity Models’, een modellenbureau dat diversiteit viert.

Het concept 

Nu vraag je je misschien af, hoe werkt dit ‘warm beddengoed’? Het is eigenlijk best eenvoudig. Denk aan het delen van een kamer met twee bedden, maar dan slaap je samen op één matras. Monique benadrukt dat wederzijds respect hierbij van het grootste belang is.

Toen Monique voor het eerst met dit idee kwam, keerde zelfs een oude vlam terug om deel te nemen aan dit avontuur. Het idee bleek zo succesvol dat Monique eraan dacht haar tarieven licht te verhogen, gezien de stijgende kosten van levensonderhoud in Australië.

Het groter plaatje

Het lijkt misschien een ongewoon idee, maar de realiteit is dat veel mensen worstelen met stijgende woonkosten. In een recent onderzoek gaf bijna driekwart van de Amerikanen aan bezorgd te zijn over de stijgende energiekosten. Velen moeten offers brengen, zoals maaltijden overslaan, om rond te komen.

Dit doet je realiseren dat innovatieve ideeën zoals die van Monique misschien wel de weg van de toekomst zijn. Ze bieden niet alleen een financiële oplossing, maar ook gezelschap in tijden waarin velen zich geïsoleerd voelen.

Op sociale media zoals TikTok delen mensen hun ervaringen met concepten zoals “warm beddengoed“. Hoewel sommigen het als een droevig teken van de tijden beschouwen, zien anderen het als een innovatieve manier om met moderne uitdagingen om te gaan.

Authentieke bronnen: nypost.com, dailystar.co.uk

Scroll naar boven