Anoniem: ”Mijn man hunkert nog naar jongere vrouwen”

 

Anoniem ingezonden:

Mijn man van 58 blijft me vertellen dat hij nu klaar is voor intimiteit met jongere vrouwen van rond de 21-30.

Als ik hem iets terug durf te zeggen, springt hij in zijn auto en blijft uren weg of hij wordt heel boos.

Dit is zijn derde huwelijk en mijn tweede.

Hij praat de hele tijd over zijn tweede huwelijk en heeft nog regelmatig contact met zijn ex.

Als hij erover begint te praten, zing ik een liedje in mijn hoofd om maar niet te luisteren.

Ik vind het raar dat hij nog altijd contact heeft met zijn ex en ook dat hij er telkens over begint.

Hij vergelijkt veel onze relatie met toen hij nog met zijn ex was. Ik zit in zak en as en weet niet precies hoe ik deze situatie zal gaan aanpakken. Hoe dan ook wordt er iemand gekwetst.

We hebben namelijk ook nog twee kinderen in huis.

Zijn vrienden roddelen over mij, maar voor hem moet ik ze als ‘gasten’ in mijn huis verdragen.

In zo’n lastige situatie weet ik niet wat ik exact moet doen. Als ik wegga, dan zal dit een grote klap zijn voor de kinderen.

Als ik blijf, dan kunnen we eraan werken, maar wat als dit nou niet de juiste oplossing is…

Een vriendin van mij zei het volgende:

”Je zult hem kort moeten nemen en erop wijzen dat zijn voorgenomen onzin met jongere vrouwen nu in zijn hoofd moet eindigen. Als je bij hem wilt of moet blijven, moet je hem dwingen zich te laten testen op overdraagbare aandoeningen. Laat jezelf ook testen.

Zijn uitgesproken verlangen naar zijn vorige huwelijk en het feit dat hij zijn vrienden aan je opdringt, zijn allemaal tekenen dat hij je helemaal niet overweegt.

Dit soort respectloze acties kunnen zo emotioneel verlammend werken dat je vaak zelf geen actie kunt ondernemen. Het is daarom belangrijk dat u al uw ondersteuningsnetwerken gebruikt om u te ondersteunen en op de hoogte te houden over hoe hij u behandelt.

Beëindig het drama met zijn ex door aan te dringen op grenzen. Je hoeft niet te luisteren naar zijn praatjes over haar of hun huwelijk. Het is nooit te laat om zo’n vernederende verbintenis te beëindigen. Je hebt het recht om weer geluk te vinden. Zijn vrienden horen niet over je te praten. Je man zou voor je op moeten komen.”

Wat had jij in zo’n giftige situatie gedaan? Laat een reactie achter!

Scroll naar boven