Een opmerking werd gemaakt tegen de moeder: “Als mijn baby’s er zo uitzagen, zou ik ze ter adoptie plaatsen.” Maar de moeder had een briljante comeback.

Tweelingzwangerschappen zijn altijd al fascinerend geweest, maar ze zijn niet zo gebruikelijk als je zou denken. Hoewel er een opmerkelijke stijging van 72% was tussen 1980 en 2018, worden tweelingen bij slechts 33 op de 1.000 geboorten geboren. Binnen deze geboortes zijn eeneiige tweelingen nog zeldzamer, met slechts drie tot vier van de duizend geboorten die als zodanig worden geclassificeerd.

 

 

De 23-jarige Savannah Combs uit Middleburg, Florida, was opgetogen toen ze ontdekte dat ze een tweeling zou krijgen. De verrassing nam echter een onverwachte wending toen werd vastgesteld dat beide kinderen het syndroom van Down hadden.

Deze combinatie – een eeneiige tweeling met het syndroom van Down – is buitengewoon zeldzaam. Het is een situatie waarvan Savannah zegt dat deze haar kinderen uniek en speciaal maakt: “Het is heel zeldzaam wat ze hebben, maar voor mij zijn het mijn kleine juweeltjes.”

Bijzonder ontroerend is het feit dat Savannah tijdens haar zwangerschap door medici werd geadviseerd om de tweeling weg te halen, vanwege de uitdagingen waarmee de tweeling zou worden geconfronteerd.

Elke prenatale afspraak waarbij werd bevestigd dat de tweeling nog leefde, was een zegen voor haar.

Toen Savannah’s echtgenoot, Justin Ackerman, weg was voor bootcamp, moest zij de zware beslissing nemen om door te gaan met de zwangerschap, een keuze die ze nooit heeft betreurd.

Kennadi Rue en Mckenli Ackerman kwamen twee maanden te vroeg ter wereld op 12 mei 2021 en moesten enige tijd op de neonatale intensive care doorbrengen.

Hoewel ze als “mono di twins” worden beschreven, wat aangeeft dat ze hun eigen amnionzakjes hadden maar dezelfde placenta deelden, zijn het ontegenzeggelijk unieke individuen.

Savannah deelt de voortgang en prestaties van haar dochters met de wereld via TikTok.

Deze updates, vol vreugde en hoop, weerleggen elk vooroordeel over kinderen met het syndroom van Down. Desondanks zijn er nog steeds mensen die het nodig vinden om negatieve of hatelijke opmerkingen te maken.

Echter, zoals Savannah duidelijk maakte in een hartverwarmend antwoord op sociale media: “God wist wat Hij deed door deze baby’s aan de juiste ouders te geven.”

‘Ik ga ze laten weten dat ze net als wij zijn en dat ze er zullen komen, terwijl ze er maar hun zinnen op zetten.’

Toch voelen sommige mensen zich genoodzaakt kritisch te zijn over Savannah en haar familie. Als gevolg hiervan werd de jonge moeder gedwongen te reageren op enkele extreem wrede mensen op sociale media.

“Ik zou die baby’s niet willen; als de mijne er zo uit zou komen, zou ze onmiddellijk ter adoptie komen”, schreef iemand aan de moeder.

Savannah had echter de ideale reactie, die op Facebook werd geplaatst.

‘Ik zei: het is maar goed dat ze niet bij jou zijn geboren, maar bij mij. God wist wat hij deed door deze baby’s aan de juiste ouders te geven, hoe dan ook van ze te houden.”

Prachtige meiden. Iedereen die het tegendeel beweert, is gewoon wreed. Deze mensen zijn de meest waardevolle en vriendelijke mensen die er zijn! Verspreid het bericht over dit ontroerende verhaal op Facebook.

Het verhaal van deze familie herinnert ons eraan dat elk leven waardevol is en dat de liefde van een ouder geen grenzen kent. 

Deel nu: Een opmerking werd gemaakt tegen de moeder: “Als mijn baby’s er zo uitzagen, zou ik ze ter adoptie plaatsen.” Maar de moeder had een briljante comeback.

De inhoud van dit artikel is samengesteld voor de Facebook pagina: Allerlei Praatjes & PraatjesMaker Je bent meer dan welkom om ze te volgen op Facebook.

Scroll naar boven