LEES | Afgewezen en gebroken—23-jarige Ash breekt in tranen uit na wéér een sollicitatie die nergens toe leidde

Ash Putnam, een energieke jonge vrouw van 23 jaar, met de juiste diploma’s en een professionele houding, is vastbesloten om een baan te vinden waarin ze zichzelf kan zijn en haar passie voor de detailhandel kan uitoefenen. Echter, telkens als ze solliciteert, wordt ze geconfronteerd met vooroordelen en discriminatie vanwege haar uiterlijk, iets waar ze geen controle over lijkt te hebben.

 

“Met meerdere tatoeages en gezichtspiercings die haar persoonlijkheid weerspiegelen, merkt ze helaas dat mensen soms anders reageren dan ze had gehoopt. Desondanks blijft ze optimistisch, omdat ze sterk gelooft dat iedereen moet worden beoordeeld op hun inzet en karakter, in plaats van op uiterlijk.”

Contactloos Afgewezen

Ash solliciteerde enthousiast naar een parttimebaan in een warenhuis en diende keurig op tijd haar sollicitatie in. Na enkele weken ontving ze een korte afwijzing per e-mail, zonder verdere uitleg.

Voor haar voelde dit als een gemiste kans. Ze had gehoopt op een echt gesprek om te laten zien wie ze is en wat ze te bieden heeft. Het ontbreken van persoonlijk contact maakt het moeilijk om te groeien of te leren van de afwijzing. Toch blijft ze geloven in openheid, communicatie en kansen voor iedereen.

liefde en inzet

Ash is niet alleen een ambitieuze vrouw, ze is ook de trotse moeder van een dochter met een extra chromosoom. Haar kind heeft het syndroom van Down, wat zorgt voor unieke eigenschappen, veel liefde en bijzondere momenten in het leven die hen dichter bij elkaar brengen en hun band versterken.

Ash plant dagelijks zorg, stimuleert haar dochter en werkt aan een toekomst voor hen beiden. Werk is belangrijk voor haar, niet alleen financieel, maar ook voor persoonlijke ontwikkeling. Het is een manier voor haar om bij te dragen aan een fijne samenleving.

Socialeinspiratie

Ash besloot haar ervaring van buitensluiting te delen via TikTok toen ze opnieuw werd buitengesloten. Op een open en eerlijke manier vertelde ze over haar gevoelens na de afwijzing, met als doel bewustzijn te creëren in plaats van te klagen.

De video ontving veel reacties van mensen die zich konden identificeren met haar verhaal, sommigen deelden vergelijkbare ervaringen vanwege hun uiterlijk of levensstijl. Anderen boden haar steun en moedigden haar aan om authentiek te blijven. Platforms zoals TikTok maken belangrijke verhalen zichtbaar en bespreekbaar.

tatoeages en symbolen

Ash heeft meerdere tatoeages op haar lichaam, elk met een diepe betekenis die voor haar symbool staan voor kracht, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Hoewel deze symbolen misschien voor anderen onbekend zijn, dienen ze voor haar als een constante bron van inspiratie en motivatie in haar dagelijks leven.

Soms roepen tatoeages vragen op, maar Ash gelooft dat ze laten zien dat iemand durft te kiezen voor wat bij hem of haar past. Ze hoopt dat de samenleving diversiteit in uiterlijk en denken meer accepteert.

Uiterlijkzicht

Interessant detail: het online sollicitatieformulier dat Ash invulde vroeg niet om een foto. Alles verliep digitaal, dus is het onduidelijk of haar uiterlijk later zichtbaar werd, bijvoorbeeld via sociale media.

Hoe ver mag een organisatie gaan in het opzoeken van iemands achtergrond? Moeten mensen hun online profiel aanpassen voor werkgevers? Ash vindt het belangrijk dat we deze gesprekken met elkaar blijven voeren met ruimte voor ieders mening.

Zelftrouw

Ash heeft lang nagedacht over het aanpassen van haar stijl voor werk, maar ze blijft vasthouden aan eerlijkheid en wil zich niet verstoppen of aanpassen aan onrealistische verwachtingen.

Voor haar is trouw blijven aan zichzelf een vorm van respect, naar zichzelf en anderen. Ze zoekt nu actief werkgevers die haar stijl waarderen en aanmoedigen omdat het haar zelfstandigheid en zelfvertrouwen toont.

Tijd voor nieuwe inzichten

Het verhaal van Ash staat niet op zichzelf, aangezien veel mensen over de hele wereld ervaren dat ze anders worden behandeld vanwege hun uiterlijk of identiteit. Echter, tegelijkertijd groeit het bewustzijn en besef dat er ruimte moet zijn voor diversiteit en verschillen, en dat iedereen gelijkwaardig en respectvol behandeld zou moeten worden.

Bedrijven die inclusief zijn, merken dat diverse medewerkers zorgen voor vernieuwing, creativiteit en een fijne werksfeer. Door te focussen op kwaliteiten in plaats van uiterlijk, wordt een omgeving gecreëerd waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ash hoopt dat haar verhaal hieraan bijdraagt.

Key-points

  • Ash Putnam, een 23-jarige jonge vrouw, is op zoek naar een baan waarin ze zichzelf kan zijn en haar talenten optimaal kan benutten.
  • Ze werd meerdere keren afgewezen voor verschillende banen, mogelijk vanwege haar overvloed aan tatoeages en piercings die niet voldeden aan de algemene normen en verwachtingen van de werkgevers.
  • Ash is de trotse moeder van een dochter met het syndroom van Down, wat haar extra motiveert om te blijven werken en zich onvermoeibaar in te zetten voor haar kind en anderen in vergelijkbare situaties.
  • Ze deelde haar persoonlijke en emotionele ervaring via TikTok en kreeg al snel veel steun, begrip en bemoedigende woorden van anderen.
  • Haar tatoeages zijn persoonlijk en symbolisch, soms dienen ze als een manier om haar verleden te verwerken en haar identiteit uit te drukken, maar helaas worden ze niet altijd begrepen door anderen.
  • Haar sollicitatie vereiste geen foto, wat vragen oproept over hoe haar uiterlijk werd beoordeeld door de potentiële werkgever en of dit een impact had op de besluitvorming binnen het sollicitatieproces.
  • Ze kiest ervoor om zichzelf te blijven en zoekt actief naar een werkplek die haar identiteit waardeert en respecteert.
  • Haar inspirerende verhaal draagt in belangrijke mate bij aan een groter gesprek over openheid en acceptatie op de werkvloer, waardoor een positieve verandering kan worden gestimuleerd en een inclusieve werkomgeving kan worden bevorderd.

DEEL NU : LEES | Afgewezen en gebroken—23-jarige Ash breekt in tranen uit na wéér een sollicitatie die nergens toe leidde

De inhoud van dit artikel is samengesteld door het Mediakanaal: Zonnestraaltjes. De naam zonnestraaltjes ‘weerspiegelt’ waar wij voor staan. We verspreiden zonnestraaltjes in een digitale duisternis. Je kunt Zonnestraaltjes hier volgen op Facebook: Zonnestraaltjes. 


SPECTRUM Magazine disclaimer
De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld ter inspiratie en algemene informatie. Het vervangt geen professioneel advies op financieel, juridisch of medisch gebied. SPECTRUM Magazine is niet verantwoordelijk voor keuzes die gemaakt worden op basis van deze publicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een erkend specialist.

Facebook disclaimer
De inhoud van deze post is niet bedoeld als financieel advies. De verhalen worden gedeeld vanuit oprechte interesse en zijn bedoeld voor mensen die zich herkennen in deze ervaringen of ervan willen leren.


Referenties

  1. van Dijk, T. (2022). Diversiteit en inclusie op de werkvloer: wat werkt echt? Sociaal-Economische Raad
  2. Janssen, M. (2021). Het effect van uiterlijk op sollicitaties. TNO
  3. de Vries, I. (2023). Waarom je gewoon jezelf mag zijn tijdens het solliciteren. Intermediair
Scroll naar boven