LEES | Radeloos barst Ash in tranen uit na eindeloze afwijzingen

Ash Putnam, een energieke vrouw van 23 jaar met de juiste diploma’s en een professionele houding, zoekt actief naar werk in de detailhandel waar ze zichzelf kan zijn. Ondanks haar kwalificaties en enthousiasme, wordt ze keer op keer geconfronteerd met een probleem dat ze niet lijkt te kunnen overwinnen: haar uiterlijk.

LEES | Radeloos barst Ash in tranen uit na eindeloze afwijzingen

Ze weerspiegelt haar persoonlijkheid met tatoeages en piercings, maar is teleurgesteld als mensen daar anders op reageren, waardoor ze vaak geconfronteerd wordt met vooroordelen en negatieve reacties. Toch blijft ze optimistisch en gelooft sterk in de kracht van individuele inzet en karakter, en is van mening dat iedereen beoordeeld moet worden op basis van deze innerlijke kwaliteiten, en niet op uiterlijk vertoon.

Contactloos Afgewezen

Ash solliciteerde enthousiast naar een parttimebaan in een warenhuis met een zorgvuldig samengestelde sollicitatie, waarin hij zijn passie voor klantenservice en zijn uitgebreide werkervaring in de detailhandel benadrukte, maar tot zijn teleurstelling ontving hij uiteindelijk slechts een korte, automatische afwijzing per e-mail, zonder enige uitleg over de redenen achter de beslissing van het warenhuis.

Voor haar betekende dit een kans die ze had gemist, omdat ze had gehoopt op een oprecht gesprek waarin ze haar ware zelf kon laten zien en haar kwaliteiten kon tonen. Het gebrek aan persoonlijke interactie maakt het moeilijk voor haar om te groeien en te leren van de afwijzing, maar ze blijft geloven in transparantie, communicatie en gelijke kansen voor iedereen.

liefde en inzet

Ash is een ambitieuze vrouw, die ook de trotse moeder is van een dochter met het syndroom van Down. Dit speciale kenmerk van haar dochter zorgt voor unieke en bijzondere momenten in het leven, die Ash koestert en waarvan ze elke dag leert en geniet.

Ash plant zorg en stimuleert haar dochter, omdat zij gelooft dat werken essentieel is voor haar persoonlijke ontwikkeling en haar bijdrage aan een fijne en harmonieuze samenleving van groot belang is.

Socialeinspiratie

Toen Ash zich weer buitengesloten voelde, deelde ze moedig haar kwetsbaarheid via TikTok om bewustzijn te creëren over het universele gevoel van buitengesloten zijn en de impact op mentale gezondheid, in de hoop anderen te inspireren om openlijk te praten over hun eigen gevoelens van eenzaamheid en isolatie.

De video kreeg veel reacties van mensen die zich herkenden in haar verhaal en haar aanmoedigden trouw te blijven aan zichzelf, wat aantoont dat sociale media platforms zoals TikTok een krachtig instrument zijn om belangrijke verhalen onder de aandacht te brengen.

tatoeages en symbolen

Ash heeft meerdere prachtige tattoo’s op haar lichaam, elk met een diepe betekenis die symbool staan voor haar innerlijke kracht, bewustzijn en persoonlijke groei. Deze tatoeages dienen als constante herinneringen en bronnen van inspiratie en motivatie in haar leven.

Sommige mensen vinden tatoeages misschien vreemd en stellen wellicht vragen, maar Ash is van mening dat ze een teken van zelfexpressie zijn en laten zien dat iemand trouw is aan zichzelf. Ze hoopt dat de samenleving meer open staat voor diversiteit en acceptatie van verschillende vormen van uiting.

Uiterlijkzicht

Ash vulde een online sollicitatieformulier in zonder foto toe te voegen, waardoor het onduidelijk blijft of haar uiterlijk later zichtbaar werd via openbare sociale media of andere bronnen die door potentiële werkgevers worden bekeken.

In hoeverre mag een organisatie iemands achtergrond onderzoeken voordat het een schending van de privacy wordt? Zouden mensen hun online profiel moeten aanpassen voor potentiële werkgevers, of hebben zij het recht om authentiek te blijven? Ash hecht waarde aan het voeren van open dialogen en het respecteren van diverse meningen en standpunten.

Zelftrouw

Ash heeft overwogen haar persoonlijke stijl aan te passen voor haar werk, maar concludeert telkens dat ze liever eerlijk en authentiek leeft zonder zich te verbergen of te conformeren aan onrealistische verwachtingen.

Voor haar is het trouw blijven aan zichzelf een vorm van zelfrespect, zowel jegens zichzelf als anderen. Ze is ervan overtuigd dat werkgevers haar authentieke stijl waarderen omdat het laat zien dat ze zelfstandig en zelfverzekerd is. Daarom richt ze zich actief op werkgevers die deze eigenschappen hoog in het vaandel dragen.

Tijd voor nieuwe inzichten

Het verhaal van Ash is niet uniek; veel mensen over de hele wereld ervaren dat ze anders behandeld worden vanwege hun uiterlijk of identiteit. Gelukkig groeit het bewustzijn en de acceptatie van diversiteit en verschillen in de samenleving.

Het streven naar inclusiviteit stimuleert vaak nieuwe perspectieven en innovatieve ideeën in een positieve werkomgeving, dankzij de diversiteit. Door te focussen op kwaliteiten in plaats van uiterlijk, wordt een werkomgeving gecreëerd waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Ash hoopt bij te dragen aan deze positieve ontwikkeling.

Key-points

  • Ash Putnam, een 23-jarige vrouw, is momenteel actief op zoek naar een baan die haar in staat stelt om haar unieke talenten te benutten en zichzelf volledig te ontplooien. Met haar passie voor creativiteit en zelfexpressie is ze vastbesloten om een carrière te vinden die haar inspireert en voldoening geeft.
  • Ze kreeg herhaaldelijk afwijzingen op haar sollicitaties, hoogstwaarschijnlijk vanwege haar opvallende tatoeages en piercings die door potentiële werkgevers als onprofessioneel werden beschouwd.
  • Ash, de moeder van een dochter met het syndroom van Down, voelt een diepe persoonlijke verantwoordelijkheid en is dubbel gemotiveerd om zich hard te blijven maken voor de inclusie van mensen met een beperking, in alle aspecten van de samenleving.
  • Ze deelde haar persoonlijke ervaring over pesten op TikTok en ontving veel steun. Mensen die in vergelijkbare situaties zaten of haar verhaal herkenden, bewonderden haar moed.
  • De tatoeages op haar lichaam zijn voor haar van grote persoonlijke betekenis en dragen diepe symboliek met zich mee, zelfs al worden ze niet altijd begrepen door anderen die hun ware betekenis niet kunnen doorgronden.
  • De sollicitatieprocedure vroeg niet om een foto, wat vragen opriep over hoe haar uiterlijk werd beoordeeld door de potentiële werkgever en of dit van invloed zou kunnen zijn op haar kansen om de baan te krijgen.
  • Zij is vastbesloten om trouw te blijven aan haar eigen identiteit en gaat actief op zoek naar een werkplek die haar ware zelf erkent, waardeert en de ruimte geeft om te groeien en zich te ontwikkelen.
  • Haar persoonlijke verhaal benadrukt het belang van openheid, acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit op de werkvloer en hoe deze waarden kunnen bijdragen aan een positieve en productieve werkomgeving voor iedereen.

DEEL NU: LEES | Radeloos barst Ash in tranen uit na eindeloze afwijzingen

Dit artikel is met passie gecreëerd door Plaatjes Koning, een bruisend 
mediaplatform dat zich toelegt op het verspreiden van verhalen die zowel inspireren als verrijken, afkomstig uit alle windstreken van de wereld. Blijf altijd up-to-date met onze boeiende content door Plaatjes Koning te volgen op Facebook. Duik met ons mee in een wereld vol verhalen die het verschil maken. 🌐💫 – Volg ons hier: Plaatjes Koning

SPECTRUM Magazine disclaimer
De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld ter inspiratie en algemene informatie. Het vervangt geen professioneel advies op financieel, juridisch of medisch gebied. SPECTRUM Magazine is niet verantwoordelijk voor keuzes die gemaakt worden op basis van deze publicatie. Raadpleeg bij twijfel altijd een erkend specialist.

Facebook disclaimer
De inhoud van deze post is niet bedoeld als financieel advies. De verhalen worden gedeeld vanuit oprechte interesse en zijn bedoeld voor mensen die zich herkennen in deze ervaringen of ervan willen leren.


Referenties

  1. van Dijk, T. (2022). Diversiteit en inclusie op de werkvloer: wat werkt echt? Sociaal-Economische Raad
  2. Janssen, M. (2021). Het effect van uiterlijk op sollicitaties. TNO
  3. de Vries, I. (2023). Waarom je gewoon jezelf mag zijn tijdens het solliciteren. Intermediair
Scroll naar boven