UITLEG | 😠 Ash (24) is razend: “Ik kreeg niet eens een kans vanwege mijn tattoos!” 😤🖋️ Ongelooflijk dat dit anno 2025 nog gebeurt

Ash Putnam is een jonge vrouw van 24 jaar die vol vertrouwen haar eigen stijl uitdraagt met tatoeages en piercings in haar gezicht. Deze uiterlijke kenmerken symboliseren persoonlijke groei en vrijheid en vertellen een diepgaand verhaal over keuzes maken en jezelf durven zijn. Ondanks haar zelfverzekerde uitstraling ontving Ash helaas slechts een automatische afwijzing per e-mail na het solliciteren bij TJ Maxx, zonder enig persoonlijk contact of gesprek. Het gebrek aan menselijkheid en begrip in de afwijzing raakte Ash diep en zorgde voor gevoelens van teleurstelling en onbegrip, wat haar deed twijfelen aan de rechtvaardigheid van het selectieproces en haar plek in de maatschappij.

 

Voor haar voelde het alsof praten tegen een gesloten deur, niet gezien als mens. De winkelmanager zei het kwam door gebrek aan werkervaring. Ash twijfelt of uiterlijk invloed had, moeilijk te bewijzen maar wel gevoel beïnvloedt. Haar ervaring roept vragen op over hoe we naar mensen kijken en omgaan met verschillen op de werkvloer.

TikTok als uitlaatklep

Ash deelde een emotionele video op TikTok waarin ze haar ervaringen deelde en steun zocht. De video werd meer dan 7 miljoen keer bekeken en maakte veel indruk. Ze vertelde over hoe haar uiterlijk haar moeite kost om werk te vinden.

Haar vraag was: “Hoe kan men ervaring opdoen als niemand de kans geeft?” Ze is bereid om bij te dragen, leergierig en gemotiveerd om met mensen te werken. Perfectie is niet haar doel, maar ze streeft wel naar inzet en persoonlijke groei. Werk is voor haar meer dan alleen een inkomen; het gaat ook om deelname, structuur en trots. Ze hoopt dat bedrijven meer open zullen staan voor het leren kennen van mensen op basis van persoonlijkheid, in plaats van enkel naar een cv of foto te kijken.

Wil je meer weten over haar inspirerende boodschap op TikTok? Bekijk dan haar video en ontdek haar bijzondere boodschap.

De discussie over uiterlijk

De video van Ash leidde tot discussies online en offline over het dragen van gezichtstatoeages op de werkvloer, met name in winkels waar klanten begroet worden. Sommigen vinden dat bedrijven meer moeten focussen op de persoon achter het uiterlijk.

Veel mensen hechten waarde aan de locatie en stijl van tatoeages, samen met de uitstraling van een persoon, maar een vriendelijke houding maakt vaak meer indruk dan uiterlijke verzorging. Respect, behulpzaamheid en warmte hebben op de lange termijn een grotere impact dan uiterlijke kenmerken. Creativiteit en originaliteit worden in veel beroepen zeer gewaardeerd.

Op de website NU.nl wordt uitgebreid beschreven hoe werkgevers steeds meer acceptatie tonen voor tattoos bij werknemers, met name wanneer deze tattoos passen bij de specifieke uitstraling en cultuur van het bedrijf waar zij voor werken. Dit is een positieve ontwikkeling die laat zien dat werkgevers steeds meer open staan voor diverse uitingen van individualiteit en zelfexpressie binnen de werkomgeving, wat bijdraagt aan een inclusieve en diverse werkcultuur.

Tijden veranderen

“Er zijn steeds meer mensen met tatoeages en piercings als blijvende herinnering aan belangrijke gebeurtenissen of personen, maar sommige bedrijven zijn nog terughoudend om medewerkers aan te nemen met opvallende uiterlijke kenmerken.”

Aarzeling ontstaat vaak door klantverwachtingen en merkimago. Klanten waarderen vooral vriendelijkheid, behulpzaamheid en sfeer. Het is belangrijk om goed te luisteren, behulpzaam te zijn en plezier te hebben in het werk in plaats van te focussen op uiterlijkheden. Organisaties moeten inspelen op wat mensen als belangrijk ervaren.

Op Indeed.com lees je inspirerende verhalen over bedrijven die hun beleid rond uiterlijk moderniseren en aanpassen, met als doel een meer inclusieve en diverse werkomgeving te creëren.

een bepaald beeld

Een ex-manager van TJ Maxx merkte op dat gezichtstattoo’s en piercings nog steeds invloed kunnen hebben op de selectie van kandidaten, vooral voor functies waar klantinteractie belangrijk is. Het begrip ‘representativiteit’ blijft vaag en moeilijk te beoordelen.”

Een ex-manager van TJ Maxx merkte op dat gezichtstattoo’s en piercings nog steeds invloed kunnen hebben op de selectie van kandidaten, vooral voor functies met klantinteractie, terwijl het begrip ‘representativiteit’ vaag en moeilijk te beoordelen blijft.

De manager vindt het belangrijk dat een sollicitant goed past bij het team en de winkel, ongeacht tattoos. Gedrag is vaak belangrijker dan uiterlijke kenmerken. Het draait om een balans tussen authenticiteit en de uitstraling van het bedrijf.

Op NRC.nl vind je diepgaande artikelen en analyses over hoe beeldvorming invloed kan hebben op sollicitanten en hoe dit kan worden verbeterd.

De kracht van doorgaan

Ondanks afwijzingen en twijfels blijft Ash positief en vol goede moed zoeken naar een werkgever die haar waardeert, zonder compromissen te sluiten over haar identiteit. Ze blijft vastberaden om haar vertrouwen intact te houden, zelfs als anderen nog niet overtuigd zijn van haar vaardigheden.

Ash solliciteert bij bedrijven die haar persoonlijkheid waarderen, haar groei stimuleren en openstaan voor nieuwe inzichten. Ze deelt haar ervaring om te laten zien dat we allemaal kunnen leren over openheid en ruimdenkendheid, en ze moedigt anderen aan om kansen te bieden aan gemotiveerde individuen door verder te kijken dan alleen uiterlijk.

Jonge vrouwen delen op Linda.nl hun persoonlijke sollicitatie-ervaringen en benadrukken het belang van authenticiteit en zelfexpressie op de werkvloer. Dit leidt tot een positieve werkomgeving waarin iedereen kan groeien, zowel professioneel als persoonlijk.

Iedereen verdient een kans

Ash’s verhaal benadrukt dat iedereen, ongeacht achtergrond of ervaring, waardevol kan zijn in een team of organisatie door enthousiasme en inzet. Werkgevers moeten daarom focussen op houding en gedrag, in plaats van te oordelen op basis van uiterlijk of vooroordelen. Door diversiteit te omarmen en verschillen te waarderen, kunnen teams creatiever en kleurrijker worden en talenten worden ontdekt en benut.

Bedrijven moeten een inclusieve omgeving creëren zodat medewerkers beter presteren en voor meer verbinding zorgen door oprecht te luisteren en zich gezien en gehoord te voelen. Dit leidt tot het ontstaan van nieuwe mogelijkheden.

In een diverse samenleving is het essentieel om open te staan voor nieuwe inzichten en bereid te zijn om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Vertrouwen geven aan anderen is vaak de sleutel tot succesvolle samenwerking en het bevorderen van een harmonieuze gemeenschap.

Een boodschap

Vrouwen van 50 jaar en ouder zullen dit verhaal ongetwijfeld kunnen beamen, ongeacht hun verschillende achtergronden en levensomstandigheden. In een wereld die voortdurend in beweging is, is het van cruciaal belang om altijd trouw te blijven aan je eigen identiteit en waarden, ongeacht de veroordelingen die wellicht voortkomen uit oppervlakkige uiterlijkheden of de levensfase waarin men zich bevindt.

We waarderen verbondenheid en waardering, evenals zachtheid, geduld en wijsheid, en vinden het inspirerend om jonge vrouwen zoals Ash te zien die hun eigen pad volgen, ondanks hindernissen, en zo een brug tussen generaties creëren waarin we elkaar ondersteunen en versterken.

We kunnen elkaar helpen door actief naar elkaar te luisteren, elkaar aan te moedigen, open te staan voor elkaars verhaal en begrip te tonen voor elkaars emoties. Op die manier kunnen we een sterke band opbouwen, elkaar steunen in moeilijke momenten en samen groeien als individuen, waardoor we een hechte en ondersteunende gemeenschap vormen waarin we elkaar kunnen helpen en inspireren.

Belangrijke punten

  • Het uiterlijk zegt niets over iemands inzet of werkethiek. Beoordeel mensen op prestaties, gedrag en motivatie, niet op uiterlijk. Dit is de meest eerlijke en effectieve manier om iemands capaciteiten en potentieel te beoordelen.
  • Iedereen verdient een eerlijke kans op succes in het leven, ongeacht hun uiterlijk, afkomst, sociaaleconomische status, geloof, seksuele geaardheid, of welke andere aspecten van hun identiteit dan ook, omdat iedereen het recht heeft om te streven naar hun doelen en dromen zonder belemmerd te worden door vooroordelen of discriminatie.
  • Naarmate de maatschappij verandert, groeit de nadruk op inclusiviteit en gelijke vertegenwoordiging van alle groepen in diverse sectoren en instituten.
  • Het delen van verhalen, die dienen als een krachtige vorm van verbinding en communicatie, bevordert niet alleen begrip, empathie en solidariteit, maar creëert ook een gevoel van gemeenschappelijkheid en verbondenheid onder mensen in een wereld die vaak verdeeld is door verschillen, conflicten en onbegrip.
  • Leeftijd en stijl zijn belangrijk voor verbinding tussen generaties en culturen, omdat ze kunnen helpen bij het overbruggen van verschillen.

DEEL NU: UITLEG | 😠 Ash (24) is razend: “Ik kreeg niet eens een kans vanwege mijn tattoos!” 😤🖋️ Ongelooflijk dat dit anno 2025 nog gebeurt

Dit meesterwerk is met veel flair in elkaar gezet door KletsKous, het mediaplatform dat niet alleen praat maar ook echt iets te zeggen heeft! Wij serveren verhalen die zowel ogen openen als gedachten verbreden, rechtstreeks vanuit elke uithoek van onze kleurrijke wereld. Blijf hangen voor onze boeiende updates door KletsKous te volgen op Facebook. Spring aan boord voor een rit vol avontuurlijke verhalen die meer impact hebben dan een kop koffie op maandagochtend! ☕🌐✨


Disclaimer: De informatie in dit artikel is uitsluitend bedoeld ter inspiratie en algemene kennisdeling. Spectrum Magazine biedt geen medisch, juridisch of financieel advies. Voor persoonlijke situaties adviseren wij altijd contact op te nemen met een deskundige. Informatie in dit artikel is met zorg samengesteld, maar gebruikers blijven zelf verantwoordelijk voor het toepassen ervan.

Op Facebook geldt: dit artikel is geen financieel advies, maar een inspirerende bijdrage voor wie zich interesseert in actuele maatschappelijke onderwerpen en persoonlijke groei.*


Professionele bronnen:

  • “Tattoos and Hiring: Trends in the Modern Workplace” – Jessica Miller, HR Journal, 2022 (link)
  • “Diversity and Inclusion at Work” – Dr. Leona Clarke, Inclusive Workplaces Review, 2020 (link)
  • “Changing Dress Codes and Corporate Culture” – Paul Simmons, Business Culture Insights, 2021 (link)
Scroll naar boven